Натпросечно креативните дизајни можат слободно да манипулираат со целните групи, поканувајќи ги истите да научат повеќе за својот бизнис. Некои од овие дизајни навистина знаат да импресионираат со способноста на авторот кој создал нешто толку моќно и големо а сепак изгледа мало. На следните слики можете да забележите дизајни кои ќе ве натераат да погледнете два пати. Што гледате прво?

1. Web Girls – девојче со фустан или стрелка со точка? (Andre Sousa design)
2. Crocodhill – крокодил или планински врв со птица во лет? (brandcrowd.com)
3. Eleven music (piano bar) – бројот 11 или дел од пијано (brandcrowd.com)
4. Nutty Squirrel – Сладолед или верверица (Erik Westlake)
5. Catfood – Мачка или вилушка? (Jan Meeus)
6. Beer Canada – чаши пиво или буквата Е? (logopond.com)
7. 8 Fish – 4 или 8 риби? (Jerron Armes)
8. Safari into Africa – слон или мапа од континентот Африка? (weareglad.com)
9. Snooty Peacock (beauty salon) – девојка или паун? (Ryan Russell)
10. Eat Innovations – елементи од храна со дизајн на букви? (ptarmak.com)
11. Veterinary Clinic – куче, мачка или зајак? (Caroline Remy)
12. ADA, Adderley Dance Academy – букви или стапало од балерина? (grainedit.com)
13. Ninety percent – 90% или 90? (sliptalk.com)
14. Dolphin House – пат до куќа или грбна перка од делфин? (pinterest.com)
15. Spartan (golf club) – играч на голф или профил на спартанец? (pinterest.com)