Доме слатки доме! Од време на време, сите ние се соочуваме со истите прашања – како да додадеме свеж декор кој допира до нашиот животен простор, а да заштедиме на нашиот буџет? Најновите трендови во домот на декорација може да понудат некои корисни одговори на ова прашање. Добрата вест е тоа што вие не мора да бидете милионер со диплома во дизајнот на ентериер, за да се направи вашите соби да изгледаат уникатно и живописно!

Донесете шума во вaшиот дом

Во текот на изминатата деценија, природата стана една од централните теми во дизајнот на ентериер. Не дозволувајте овој стил на едноставност да се искорени. Кога се користат како декоративни елементи, насликани гранките од дрво како сегменти може да бидат убави и функционални. Само помислете на многу можности! Како дарови на природата може да се користат за да се создаде уникатна закачалка, декор за собата, полици и панели. Тоа е одлична можност за декорирање во вашиот стан или куќа.

Избришете ја прашината од стариот велосипед

Одлична идеја за една мансарда, којашто исто така ќе е интересна за спални соби за тинејџерите и за било која друга соба во куќата, доколку сте млади (или млади во срцето) и имате склоност за брзина и активна рекреација.

Дајте им нов живот на теглите во визбата

Секое домаќинство има навика да чува стаклени тегли и шишиња. Речиси се чини како оние неискористените тегли со различни форми и големини, секогаш се натрупуваат на нашите полици. Па, сега може да им дадеме шанса да станат декоративни елементи во нашиот дом! Користете ја вашата фантазија да се трансформираат стаклените тегли во вазни, светилки во разни нијанси, саксии, украси на ѕид и многу други стилски дизајн елементи за внатрешни потреби.

Скала до рајот

Дури и една стара дрвена скала може да стане парче дел од внатрешен дизајн на вашиот дом. Дадете и на скалата подобар изглед покривајќи ја со нов слој на бои и лакови, и – тоа е тоа! – Навидум непотребните објекти се секогаш подготвени одново да функционираат! Таа може да стане закачалка, полица за крпи, полица за книги, полица за цвеќиња, па дури да служи и како стол.

Направете го вашиот стар куфер повторно функционален

Едноставен куфер може да се покаже крајно функционален за дизајни од различни видови. Исчистени и надградени стари куфери може да се трансформираат во табаки за кафе, полици за списанија, кутии за алатки. Куферите се совршени за уметничко експериментирање – можете да ги насликате во различни бои, со слоеви на декоративна хартија, или да ги направите да изгледаат постари или понови отколку што навистина се. Користете ја вашата имагинација и направете некои убави, функционални и високо креативни резултати.